Sziszi és Terka blogja

Család lettünk. Nem szeretem a szentimentális dolgokat, de mégis csak ez életünk legnagyobb kalandja! Izgalmas lesz visszaidézni, mi történt veletek, velünk, DRÁGA GYEREKEINK. Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Facebook

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hármasban

2009.02.06. 20:22 - mertaera

Címkék: első napok

Már egy hete együtt vagyunk, itthon.

Változó az alvásunk, néha nagyon ügyesen és sokat alszunk, de az utóbbi időben elég hasfájós lett. Tudom, hogy az igény szerinti szopi azt jelenti, hogy igény szerint szopizik, de néha olyan soknak tűnik, és amikor nincs benne rendszer, akkor jön elő ez a hasfájós probléma.

Mindig van miért aggódni, még akkor is, amikor minden rendben van: túl sokat evett, túl keveset, miért alszik annyit, mikor ébred már fel, melege van, fázik...? Még szerencse, hogy apa kicsit józanabb gondolkodású, mint én és időben leállít.

Egyébként tündér egy kisfiú. Meglepő, hogy ifjú kora ellenére milyen erős, hason fekve már kinyomja magát és hosszú másodpercekig emelgeti a fejét, átfordítja egyik oldalról a másikra. Amikor pelenkázzuk vagy öltöztetjük (ezeket valamiért nagyon utáljuk)  teljes erejéből megfeszíti magát. Eleinte a fürdés ellen is hadakozott, de már napról-napra jobban tűri.

Kedvenc elfoglaltság a nézelődés teli hassal. Leginkább anya és apa arcát szereti nézegetni, de már a szobában is előszertettel jár a tekintete. Az én kedvencem pedig, amikor apa mellkasán fekszik. Ha ezt látom mindig kicsordul a könnyem ( ez mostanában gyakran előfordul - biztos a hormonok miatt) , mert olyan megható.

Azt hittem, hogy ha megetetem, tisztába teszem, leteszem aludni, akkor majd lesz időm mindenre. Hát, rájöttem, hogy ez nem így van. Ezt a post-ot négy napja készítem.

 

 

 

 

 

Az első kép itthon. Egyből beleájult az ágyába a megérkezés után.

 

 

 

 

 

 

 

 

Így szoktam nézelődni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A második fürdésünk. Az első olyan gyors volt és úgy izgultunk, hogy nem tudtunk fényképezni.

 

 

 

 

 

 

Így jutalmazom anyát és apát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Már nagyon álmos voltam.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardka.blog.hu/api/trackback/id/tr32927293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mameszter 2009.03.08. 18:01:19

Az első Unokám megérkezése maga a CSODA volt. Mondták már gyakorló nagymamák, hogy majd meglátod milyen boldogság. Valóban az volt. A szülőszoba előtt izgultam végig Kicsi Csillagom a születésedet. Megfájdult a fejem, sírtam, egyik lábamról a másikra álltam. Mindig az arra járó orvos, vagy szülésznő nyugtatott, már nem sokára, kis türelem, nincs semmi baj. Szegény Anya, nagyon ügyesen segített Neked, tudom minden erejével azon volt hogy, hogy az első találkozásotok hármasban legyen, és Apa vághassa el a köldökzsinórt, de mikor a pici szíved már kezdett fáradni, azt figyeltem mikor jön végre az orvos, hogy véget vessen az iszonyatos vajúdásnak, amibe már mindketten az összes erőtöket beleadtátok Anyával.
A műtőajtó becsukódott előttünk. Ott álltunk Apával néma csöndben, csak az ajtót figyeltük. Negyedóra múlva megtörtént a csoda! Babasírás hallatszott a műtőből! Megérkeztél!


süti beállítások módosítása