Sziszi és Terka blogja

Család lettünk. Nem szeretem a szentimentális dolgokat, de mégis csak ez életünk legnagyobb kalandja! Izgalmas lesz visszaidézni, mi történt veletek, velünk, DRÁGA GYEREKEINK. Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Facebook

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hordozóink

2009.06.15. 22:49 - mertaera

Címkék: hordozás

Miért?

Az igény szerint hordozott és szoptatott babát pontosan olyan hatások érik, amelyek ideálisak a fizikai, lelki és szociális fejlődéséhez. Hordozás közben folyamatosan ingerek érik a tapintó és az egyensúlyérzékelő-rendszerét. Ezek azok az ingerek, amelyek elsődleges fontosságúak az agy és ezen keresztül a mozgás fejlődése szempontjából is.
A hordozott babák izmai gyorsan erősödnek. Pl. feltűnően korán tartják a fejüket letéve nevelkedő kortársaikhoz képest. Ennek az az oka, hogy hordozójuk nagymozgásai, illetve a gravitáció folyamatosan edzésben tartja őket.
Az ortopédiailag helyes hordozás megelőzi, sőt korrigálja a csípőficamot, csípődysplasiát és más csípőfejlődési rendellenességeket (mindennapos, napi sok órás hordozás esetén)
Az igény szerint hordozott babának megadatik a folyamatos és mély biztonság és az egyenrangúság. Hiszen a biztonságot jelentő másik ember folyamatos testközelben van, a világot fölülről látják és tanulják, az emberek szemből érkeznek feléjük, a szükségleteik jelzéséhez nem kell sírniuk, elég finomabb jelekkel kifejezniük őket. Ha a fent említett emberi szükségletek a kora gyermekkorban teljes mértékben méltányolva vannak és nagy mértékben kielégülnek, kiapadhatatlan belső forrás fakad belőlük, ami aztán az élet hátralevő részében korlátlanul rendelkezésre áll. Ez a titka az igény szerint hordozott gyermekek harmóniájának, önbizalmának, teljességének, önállóságának és szociális fejlettségének.

Miben?

A kölcsön Nandu kendő. Ez adja a legtöbb variációt, hason, háton, csípőn, mindenhogy. Elég bonyolult megtanulni a kötéseket, de megéri, mivel hosszú távon ez a legkényelmesebb.

 

 

 

 

 

 A Didysling, egyenesen Németországból. Ezt használjuk a legtöbbet. Autóból ki - autóba be, csak felkapom és máris kész a cipelésre. Nincs hosszas kötözgetés, földet söprő kendőszárak, borzasztó egyszerű és praktikus.

 

 

 

 

 

 A Mei-Tai, ázsiai kötözős kenguru. Olyan, mint egy hátizsák. Ez apa hordozója. Egyszerű a használata, remek háti hordozó. Nekem csak rövid távra való, mert egy idő után érzem, hogy nehéz a puttony.

 

 

 

 

 

Apa, anya keze. Egyszerű, gyors, praktikus és mindig kéznél van.

 

 

 

 

 

 

 

Szóval, nagyszerű dolog a babahordozás. Miközben gyermekem azt kapja, amire vágyik, én is kielégíthetem babázhatnékomat, úgy, hogy közben mosogathatok, vasalhatok, vagy éppen kézen fogva sétálhatunk apával. Szeretem, ha érzem, ahogy szuszog, megfeszül a teste, mert csoda dolgot lát, elernyed, mert álomba zuhan.

Ő is szereti, mert megmutathatom neki a világot, nem kell "kisbabához méltó módon" egész nap a kiságy vagy a babakocsi szűk perspektívájából szemlélődnie. Érezheti apa, anya szagát, testmelegét. Hamar megnyugszik, bármi baja van. Tudja, hogy nem kell fájdalmas üvöltésbe kezdenie, hogy észrevegyük, mindig közel a segítség. Tudja, hogy nem alárendelt lény, egyenrangú tagja a családunknak. És végül szereti, mert NAGYON FINOM!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardka.blog.hu/api/trackback/id/tr171187703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása