Sziszi és Terka blogja

Család lettünk. Nem szeretem a szentimentális dolgokat, de mégis csak ez életünk legnagyobb kalandja! Izgalmas lesz visszaidézni, mi történt veletek, velünk, DRÁGA GYEREKEINK. Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Facebook

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A mosható pelus

2009.04.02. 17:57 - mertaera

Címkék: mosható pelenkázás

Már a várandósság alatt eldöntöttem, hogy mosható pelenkát fogunk használni. Természetesen az is motivált, hogy megvédjem környezetünket a fiunk által termelt napi 6-7 koszos terméktől. De a legfőbb ok, ha már mindenben a legjobbat keresem a gyerekemnek, akkor ott illik elkezdeni, ahol a leginkább érzékeny. Szeretném, ha a kis feneke olyan anyagba lenne bugyolálva, ami nem csupa műanyag, szellőzik és puha, kellemes tapintású. Szintén fontos, hogy drága kis heréi jól szuperáljanak, ha eljön az ideje, így az esélyét sem szeretnénk megadni, hogy az eldobhatósba füllesszük őket, ami (állítólag) terméketlenséghez vezethet. És talán a pelenkás korszak is lerövidülhet a mosható pelus jótékony hatásaként.

Gondos szülőkként már nagy hassal elkezdtük járni a boltokat moshatós pelus után. Ekkor derült ki, hogy sajnos nagyon kevesen vannak, akik a fent felsorolt és a még számos fel nem sorolt nyomós indokokat figyelembe veszik, így a boltok polcaira már nem fért fel ezen babacucc. Így maradt az internet.

Elméletileg gazdaságosabb moshatót használni, de apa kiszámolta nekem, hogy annyi pénzt beruháztam már az új pelusokba, hogy 3 éves koráig kifutná belőle az eldobható. Vannak alacsony, közép és felső kategóriás pelenkák. Próbából vettem ilyet is-olyat is. A nyerő természetesen a pelenkák Ferrárija, a full luxus Pop-in. Ez egy AIO pelus, vagyis egybeolvasztották a belső - ami pihe-puha bambusz - és a külső réteget, így nagyon egyszerű ráadni a bébire. Egyméretes, vagyis születéstől a pelenkás korszak végéig lehet használni, patentokkal állítható a kívánt nagyságra. De az abszolut szívem csücske az a biopamutból készült belső, gyapjúkülsővel. Imádom, ha ez van rajta és tudom, hogy jó helyen van, teljesen természetes közegben, jól szellőzik és csoda csinos a feneke.

Semmi extra fáradtsággal nem jár a dolog, rém egyszerű és gyors a kezelésük. Akció után kiöblítem a pisiből, ha kakis, akkor epeszappannal átdörzsölöm és egy fedeles tárolóba teszem pár csepp teafaolajjal. Ha összejött az adag, akkor 60 fokon kimossa a mosógép, majd mehetnek száradni. Vasalni szerencsére tilos.

Enzimmentes, öko mosóporral kell mosni, nem szabad öblítőt használni, - helyette ecetet teszek az öblítős tartályba - így teljesen környezetbarát a mosásuk is. Szeretnék a saját cuccainknál is erre a módszerre váltani. Így még egy plussz pont a mosipelusnak: totál környezettudatosnak neveli a gazdiját.

Nem gondoltam volna egy évvel ezelőtt,  - amikor olyan fontosnak tűnt a megfelelő illatú mosópor, a hozzá jól passzoló öblítő, és a többi illatos szer kiválasztása - hogy ilyen örömömet lelem a kakidörzsölésben, epeszappanozásban, ecetezésben. Nem is annyira ezek a dolgok váltak hobbimmá, hanem, amit a pelus képvisel. Találtam hasonlóan gondolkodó szülői közösséget, és ahogy ott megfogalmazták, a mosható pelus tkp életforma, az önkifejezés eszköze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardka.blog.hu/api/trackback/id/tr931042256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

te-m 2009.04.05. 08:53:55

Sziasztok!
A mosható pelenka nagyon dícséretes dolog! Így kellene mindenkinek cselekednie! Büszkeséggel tölt el, hogy az én "véreim" ilyen okosan szemlélik a világot!
...bár engem könnyekig hatottak meg a bepelenkázottról készült képek!!! Csodálatos a Gyermek! (Bocs Erika!) Pont olyan, mint az apukája volt ennyi idősen! Mondhatom, mert az én kezemben (is) nőtt fel!
Kívánok nektek minden szépet és jót!
Nagyon szeretnék személyesen is találkozni veletek!
(öreg)keresztanyátok :)


süti beállítások módosítása