Sziszi és Terka blogja

Család lettünk. Nem szeretem a szentimentális dolgokat, de mégis csak ez életünk legnagyobb kalandja! Izgalmas lesz visszaidézni, mi történt veletek, velünk, DRÁGA GYEREKEINK. Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Facebook

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

"Te is más vagy - Te sem vagy más"

2011.04.19. 22:39 - mertaera

Címkék: elvek

 Az elveket hamar feladja az ember, vagy legalább is rugalmasan változtatja, ha a helyzet úgy kívánja. Különösen igaz ez, ha nevelési elvekről van szó, hiszen egy akaratát mutogató, hisztis gyerek, vagy egy könnyes szemecske gondolkodásra készteti még a legelszántabb szülőt is. Hát még engem és apát, akik egyébként is sokat adunk a helyzet kívánta spontaneitásra.

Így beláttuk, hogy mivel nem élünk burokban, nem védhetjük kedvünk szerint Sziszit. Így történt, hogy néha csokizhat, vehet magának cukros joghurtot és még a cipőboltban orvul a gyerekcipőkhöz kirakott műanyag játékokból is választhatott magának. 

Vannak azonban olyan elvek, amelyeken nem szeretnénk és értékrendünk szerint nem is akarunk változtatni. Ami mostanában sokat foglalkoztat, az az elfogadás-befogadás kérdése. A téma azért lett ilyen hangsúlyos nálunk, mert sajnos tv nélkül is lépten-nyomon szembejön velünk a kirekesztés mindenféle változatos formája. Nekem könnyű dolgom van, mert egyszerűen szűröm azokat dolgokat, amiket meg akarok tartani, illetve ki akarok dobálni. Pl. törlöm azokat az ismerősöket a fészbúkról, akik antiszemita, rasszista, esetleg homofób tartalmakkal akarnak traktálni. Sziszinek nincs ilyen könnyű dolga, még nem működik a szűrője és egy darabig a segítségünkre szorul. Bízom benne, hogy sikerül olyan mintát adnunk, hogy a másság elfogadása értelmezhetetlen legyen számára, egyszerűen azért, mert észre sem veszi a különbséget. Szeretném, ha az empátia, tolerancia, inklúzió olyan természetes lenne számára, mint a levegővétel. 

Pont, mint Stan-nek és Kyle-nak:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardka.blog.hu/api/trackback/id/tr1002841083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása